Сівалка ручна однорядна вінницька
1 215 ₴
Мін. сума замовлення 150 ₴
Немає в наявності
Доставка
Детальніше про доставку
Оплата
Характеристики
Код товару
83101
Тип сошника
наральниковий
Длина
1080 мм
Ширина
190 мм
Высота
340 мм
Вес
9.5 кг
Состояние
Новое
Гарантийный срок
12 мес
Объем бункера
2 куб. дм
Количество высеваемых рядов
1
Тип высевающего аппарата
Щеточный
Количество бункеров
1 шт
Опис
Призначена для пунктирного висіву дрібнонасіннєвих овочевих культур, таких як томати, буряк, цибуля, редиска, морква та ін.
Характерна її особливість — це простота і легке обслуговування , а спеціальна конструкція сівального апарату запобігає пошкодженню насіння.
При використанні цієї сівалки насіння засіваються безперервно в ряди, а також є можливість гніздового посіву (коли насіння потрапляють у грунт на певній відстані в залежності від розділового диска).
Характеристики
1. Тип | сівалка 1 рядна |
2. довжина сівалки | 1080 мм |
3. ширина | 190 мм |
4. висота | 340 мм |
5. маса | 9,5 кг |
Пристрій і робота сівалки:
Сівалка овочева однорядна складається з несучої рами 9, що представляє собою дві паралельні планки, на якій закріплені: в передній частині - опорно-приводне колесо 8; в середній частині - щітковий висіваючий апарат 3 з бункером 5 для насіння, сошником 10 і загортачом; у задній частині - колесо для накочування 13, a також рукоятка 1, які за допомогою болтового з'єднання приєднані до рами. B задній частині рами встановлений маркер.
Висіваючий апарат являє собою корпус, на якому змонтовані: бункер для насіння 5 з поворотним диском 2 в задній частині, сошник 10 з насіннєпроводом, щітковий механізм 3 з приводом клапана 11 сошника, загортач.
Висіваючий апарат отримує привод від опорно-приводного колеса за допомогою ланцюгової передачі 6. При русі сівалки обертова щітка 3 висівного апарату захоплює насіння і направляє їх у насіннєпровід через отвір в бункері 5 і в поворотному диску 2. Насіння скупчуються на клапані 11 сошника, закріпленому на двуплечем важелі, взаємодіючим c пальцевим диском, встановленими на валу висівного апарату c лівої сторони сівалки. C певною періодичністю (2 або 4 гнізда на 1 метр в залежності від установки пальцьового диска) насіння укладаються в борозну, виконувану сошником. Борозна закривається загортачом і накочується прикочуючим колесом. Маркер, встановлений на величину необхідного міжряддя, зазначає слід для подальшого проходу сошника.
При необхідності пунктирного посіву клапан фіксується у відкритому положенні за допомогою упору. Підготовка сівалки до роботи включає встановлення норми висіву насіння, кількості гнізд на метр рядка, глибини ходу сошника і ширини міжряддя.
- Для встановлення норми висіву насіння необхідно, залежно від їх виду і агротехнічних рекомендацій, зафіксувати в потрібному місці поворотний диск в задній частині бункера;
- Для встановлення кількості гнізд на метр рядка (2 або 4) необхідно встановити в потрібне положення пальцевий диск приводу клапана.
- Для установки пунктирного посіву клапан зафіксувати у відкритому положенні за допомогою упору.
Порада!
Правильність встановлення норми висіву можна перевірити прокатуванням сівалки по рівній горизонтальній поверхні зі знятим сошником.
- Для встановлення глибини ходу сошника необхідно на рівній горизонтальній площадці колесо для накочування встановити на підставку, рівну рекомендованій глибині загортання насіння мінус 0,5 см і, утримуючи сівалку в такому положенні, відкрутити смушкову гайку кріплення сошника. Сошник відпустити до торкання з поверхнею і зафіксувати гайкою.
- Ширина міжряддя встановлюється переміщенням і фіксацією маркера на штанзі.
Остаточна правильність регулювання сівалки перевіряється пробними проходами на ділянці.
Норма висіву насіння деяких овочевих культур:
Культура | Діаметр отвору висівного диска, мм | Норма висіву насіння, тис/га (кг/га) | Bага 1000 насіння, р |
Огірок | 7,8-9 | 35-40 | 23-25 |
Кавун | 9-12 | 9-10 | 40-45 |
Диня | 7,8-9 | 9-12 | 32-37 |
Томати | 4,8-6 | 25-35 | 3-3,5 |
Перець | 4,8-6 | 40-60 | 7-8 |
Баклажан | 4,8-6 | 40-50 | 4-5,5 |
Цибуля-ріпка | 3,8-4,8 | 600-1000 | 4,4-4,8 |
Капуста б/к | 3-4 | 35-50 | 4-5 |
Капуста кол. | 3-4 | 40-55 | 4-4,5 |
Буряк столовий | 9-10 | (15-20) | 14,5 |
Редис | 4,8 | (25-40) | 8-15 |
Морква | 5,8-6,8 | (2-3) | 1,0-1,2 |
Петрушка на зелень | 2,2-3 | (7-8) | |
Петрушка на коренеплід | 2,2-3 | (2-3) | |
Горох | 12-14 | (240) | |
Квасоля | 16-18 | (200-600) |
Дивіться також
Покупцям
Умови повернення та обміну