Побутовий електричний автоклав для консервації B1220-E 30 л на 20 банок (0,5 л)/12 банок (1 л) Харків

Побутовий електричний автоклав для консервації B1220-E 30 л на 20 банок (0,5 л)/12 банок (1 л) Харків

Побутовий електричний автоклав для консервації B1220-E 30 л на 20 банок (0,5 л)/12 банок (1 л) Харків від компанії ВсеСам - все для дому та саду - фото 1
5 029 ₴
Мін. сума замовлення 150 ₴
Немає в наявності

Доставка

Детальніше про доставку

Оплата

Характеристики

Код товару
83711
Джерело нагріву
електричний (ТЕН)
Об `єм
30 л
Диаметр
340 мм
Ширина
410 мм
Высота
680 мм
Тип
Автоклав
Материал
Углеродистая сталь
Вес
17.6 кг
Состояние
Новое
Максимальное рабочее давление
6.5 МПа
Потребляемая мощность
2 кВт
Максимальная рабочая температура
135 град.
Толщина стенок
2 мм
Банка 0.5 л.
20 шт
Банка 1 л.
12 шт

Опис

Автоклав B1220-E Харків для домашнього консервування використовується для консервації рибних, овочевих та м'ясних продуктів. Він прискорює процес обробки продуктів харчування втричі, за рахунок чого гарантує економію енергоресурсів та часу користувачів. Якісна термообробка сприяє знищенню хвороботворних бактерій, приготуванню справді смачних та корисних консервів. 

Пристрій виготовлений із сучасних матеріалів, які забезпечують процесу консервації безпеку. Також автоклав оснащений градусником, який показує температуру нагріву. 

Електричний автоклав нічим не відрізняється від газового, крім наявності власного нагрівального елемента, який живиться від електромережі.

Автоклав призначений для консервування в домашніх умовах м'ясних, рибних та інших продуктів (зелений горошок, кукурудза, квасоля). З його допомогою процес прискорюється у 2-3 рази (що дозволяє заощадити час і енергоресурси), а при високому режимі термообробки досягаються хороші смакові якості продуктів та загибель хвороботворних бактерій.

Місткість побутового автоклава дорівнює 30 літрам. Прилад вміщує 12 літрових або 20 півлітрових банок. Використання його примітивно: потрібно нагріти автоклав на джерелі вогню і стежити за температурою. Як тільки позначка досягне 100°С, потрібно засікти 20 хвилин – саме через стільки закладені продукти будуть оброблені. Потім потрібно вимкнути газову плиту і почекати, поки автоклав охолоне до 30°С.

Технічні дані 

Максимальний робочий тиск: 3.5 атм

Габаритні розміри:

Висота: 680 мм
Діаметр: 340 мм
Ширина з ручками: 410 мм
Маса автоклаву: 17.6 кг

Комплектність

  1. Автоклав побутовий у зборі
  2. Манометр 1 шт.
  3. Притискний механізм 1 шт.
  4. Циліндричний корпус 1 шт.
  5. Ніпель 1 шт.
  6. Термометр 1 шт. 
  7. Кришка 1 шт.
  8. Запобіжний клапан 1 шт. 
  9. Гвинт 1 шт.
  10. Паспорт та інструкція до експлуатації 1 шт.

Підготовка до роботи 

  1. Встановити манометр
  2. Заповнити на 1/3 стійку термометра машинною оливою та встановити термометр
  3. Укласти на дно автоклава в 2-3 шари щільну тканину (мішковину, джинс)
  4. Поставити заповнені банки в автоклав. Між рядами і між собою банки нічим не перекладаються. Банки не повинні мати тріщин і бульбашок повітря в склі, інакше вони будуть лопатися!
  5. Заповнити автоклав водою так, щоб верхня банка була покрита шаром 1.5-2 см
  6. Закрити кришку, після цього автомобільною помпою створити тиск 1.5 атм і візуально (за допомогою мильної піни), а також на слух перевіряють на герметичність, особливо в місці встановлення манометра. Герметичність автоклава обов'язкова!

Автоклавування

Нагріваємо автоклав і стежимо за температурою. Як тільки температура досягла 100°С, засікається час, і подальший процес варіння триває 15-20 хв. (після досягнення 100°С).

За такий час варіння температура підніметься до 110-120°С (залежить від нагрівального приладу), а тиск підніметься до 5-7 атм (залежить від температури та об'єму повітря в автоклаві).

При неповному завантаженні автоклава тиск нижче.

Після повністю знижують температуру нагрівального приладу, і автоклав залишають для охолодження до температури 30°С.

Тільки після охолодження через золотник обережно стравлюють повітря та відкривають кришку автоклава!


Рекомендуємо для здобуття досвіду роботи з автоклавом зробити пробне консервування 2-3 банки. Умови консервації для будь-яких обсягів завантаження автоклава однакові.

Орієнтовний час стерилізації продуктів

Найменування продукту Орієнтовний час стерилізації, хв
Яловичина 60
Куриця 40
Риба 25
Овочі 15