Сівалка ручна однорядна вінницька оригінал (Вінниця)
1 514 ₴
Доставка
Детальніше про доставку
Оплата
Характеристики
Код товару
83469
Виробник
Півдня-сервіс
Длина
960 мм
Ширина
155 мм
Высота
355 мм
Вес
9.5 кг
Состояние
Новое
Гарантийный срок
12 мес
Объем бункера
2 куб. дм
Тип сошника
Наральниковый
Количество высеваемых рядов
1
Тип высевающего аппарата
Щеточный
Количество бункеров
1 шт
Опис
Призначена для пунктирного висіву дрібнонасіннєвих овочевих культур, таких як томати, буряк, цибуля, редиска, морква та ін.
Характерна її особливість — це простота і легке обслуговування, а спеціальна конструкція сівального апарату запобігає пошкодженню насіння.
При використанні цієї сівалки насіння засівається безперервно в ряди, а також є можливість гніздового посіву (коли насіння потрапляє у грунт на певній відстані в залежності від розділового диска).
Характеристики
1. Тип | сівалка 1 рядна |
2. довжина сівалки | 960 мм |
3. ширина | 155 мм |
4. висота | 355 мм |
5. маса | 9,5 кг |
Комплектація і робота сівалки:
Сівалка овочева однорядна складається з несучої рами 9, що представляє собою дві паралельні планки, на якій закріплені: в передній частині - опорно-приводне колесо 8; в середній частині - щітковий висіваючий апарат 3 з бункером 5 для насіння, сошником 10 і загортачем; у задній частині - колесо для накочування 13, a також рукоятки 1, які за допомогою болтового з'єднання приєднані до рами. B задній частині рами встановлений маркер.
Висіваючий апарат являє собою корпус, на якому змонтовані: бункер для насіння 5 з поворотним диском 2 в задній частині, сошник 10 з насіннєпроводом, щітковий механізм 3 з приводом клапана 11 сошника, загортач.
Висіваючий апарат отримує привод від опорно-приводного колеса за допомогою ланцюгової передачі 6. Під час руху сівалки обертова щітка 3 висівного апарату захоплює насіння і направляє їх у насіннєпровід через отвір в бункері 5 і в поворотному диску 2. Насіння скупчуються на клапані 11 сошника, закріпленому на двоплечовому важелі, що взаємодіє з пальцевим диском, встановленими на валу висівного апарату c лівої сторони сівалки. C певною періодичністю (2 або 4 гнізда на 1 метр в залежності від установки пальцьового диска) насіння укладаються в борозну, зроблену сошником. Борозна закривається загортачом і накочується прикочуючим колесом. Маркер, встановлений на величину необхідного міжряддя, зазначає слід для подальшого проходу сошника.
При необхідності пунктирного посіву, клапан фіксується у відкритому положенні за допомогою упору. Підготовка сівалки до роботи включає встановлення норми висіву насіння, кількості гнізд на метр рядка, глибини ходу сошника і ширини міжряддя.
- Для встановлення норми висіву насіння необхідно, залежно від їх виду і агротехнічних рекомендацій, зафіксувати в потрібному місці поворотний диск в задній частині бункера;
- Для встановлення кількості гнізд на метр рядка (2 або 4) необхідно встановити в потрібне положення пальцевий диск приводу клапана.
- Для установки пунктирного посіву клапан зафіксувати у відкритому положенні за допомогою упору.
Порада!
Правильність встановлення норми висіву можна перевірити прокатуванням сівалки по рівній горизонтальній поверхні зі знятим сошником.
- Для встановлення глибини ходу сошника необхідно на рівній горизонтальній площадці колесо для накочування встановити на підставку, рівну рекомендованій глибині загортання насіння мінус 0,5 см і, утримуючи сівалку в такому положенні, відкрутити смушкову гайку кріплення сошника. Сошник відпустити до торкання з поверхнею і зафіксувати гайкою.
- Ширина міжряддя встановлюється переміщенням і фіксацією маркера на штанзі.
Остаточна правильність регулювання сівалки перевіряється пробними проходами на ділянці.
Норма висіву насіння деяких овочевих культур:
Культура | Діаметр отвору висівного диска, мм | Норма висіву насіння, тис/га (кг/га) | Bага 1000 насіння, р |
Огірок | 7,8-9 | 35-40 | 23-25 |
Кавун | 9-12 | 9-10 | 40-45 |
Диня | 7,8-9 | 9-12 | 32-37 |
Томати | 4,8-6 | 25-35 | 3-3,5 |
Перець | 4,8-6 | 40-60 | 7-8 |
Баклажан | 4,8-6 | 40-50 | 4-5,5 |
Цибуля-ріпка | 3,8-4,8 | 600-1000 | 4,4-4,8 |
Капуста б/к | 3-4 | 35-50 | 4-5 |
Капуста цв. | 3-4 | 40-55 | 4-4,5 |
Буряк столовий | 9-10 | (15-20) | 14,5 |
Редис | 4,8 | (25-40) | 8-15 |
Морква | 5,8-6,8 | (2-3) | 1,0-1,2 |
Петрушка на зелень | 2,2-3 | (7-8) | |
Петрушка на коренеплід | 2,2-3 | (2-3) | |
Горох | 12-14 | (240) | |
Квасоля | 16-18 | (200-600) |
Дивіться також
Покупцям
Умови повернення та обміну