Сівалка ручна однорядна вінницька оригінал (Вінниця)

Сівалка ручна однорядна вінницька оригінал (Вінниця)

Сівалка ручна однорядна вінницька оригінал (Вінниця) від компанії ВсеСам - все для дому та саду - фото 1
1 514 ₴
Мін. сума замовлення 150 ₴
В наявності
Від 106.99 ₴/міс Умови кредитування

Доставка

Детальніше про доставку

Оплата

Характеристики

Код товару
83469
Виробник
Півдня-сервіс
Длина
960 мм
Ширина
155 мм
Высота
355 мм
Вес
9.5 кг
Состояние
Новое
Гарантийный срок
12 мес
Объем бункера
2 куб. дм
Тип сошника
Наральниковый
Количество высеваемых рядов
1
Тип высевающего аппарата
Щеточный
Количество бункеров
1 шт

Опис

Призначена для пунктирного висіву дрібнонасіннєвих овочевих культур, таких як томати, буряк, цибуля, редиска, морква та ін.

Характерна її особливість —  це простота і легке обслуговування, а спеціальна конструкція сівального апарату запобігає пошкодженню насіння.

При використанні цієї сівалки насіння засівається безперервно в ряди, а також є можливість гніздового посіву (коли насіння потрапляє у грунт на певній відстані в залежності від розділового диска).

Характеристики

1. Тип

сівалка 1 рядна

2. довжина сівалки

960 мм

3. ширина

155 мм

4. висота

355 мм

5. маса

9,5 кг

 

Комплектація і робота сівалки:

Сівалка овочева однорядна складається з несучої рами 9, що представляє собою дві паралельні планки, на якій закріплені: в передній частині - опорно-приводне колесо 8; в середній частині - щітковий висіваючий апарат 3 з бункером 5 для насіння, сошником 10 і загортачем; у задній частині - колесо для накочування 13, a також рукоятки 1, які за допомогою болтового з'єднання приєднані до рами. B задній частині рами встановлений маркер.


 

Висіваючий апарат являє собою корпус, на якому змонтовані: бункер для насіння 5 з поворотним диском 2 в задній частині, сошник 10 з насіннєпроводом, щітковий механізм 3 з приводом клапана 11 сошника, загортач.

Висіваючий апарат отримує привод від опорно-приводного колеса за допомогою ланцюгової передачі 6. Під час руху сівалки обертова щітка 3 висівного апарату захоплює насіння і направляє їх у насіннєпровід через отвір в бункері 5 і в поворотному диску 2. Насіння скупчуються на клапані 11 сошника, закріпленому на двоплечовому важелі, що взаємодіє з пальцевим диском, встановленими на валу висівного апарату c лівої сторони сівалки. C певною періодичністю (2 або 4 гнізда на 1 метр в залежності від установки пальцьового диска) насіння укладаються в борозну, зроблену сошником. Борозна закривається загортачом і накочується прикочуючим колесом. Маркер, встановлений на величину необхідного міжряддя, зазначає слід для подальшого проходу сошника.
При необхідності пунктирного посіву, клапан фіксується у відкритому положенні за допомогою упору. Підготовка сівалки до роботи включає встановлення норми висіву насіння, кількості гнізд на метр рядка, глибини ходу сошника і ширини міжряддя.
- Для встановлення норми висіву насіння необхідно, залежно від їх виду і агротехнічних рекомендацій, зафіксувати в потрібному місці поворотний диск в задній частині бункера;
- Для встановлення кількості гнізд на метр рядка (2 або 4) необхідно встановити в потрібне положення пальцевий диск приводу клапана.
- Для установки пунктирного посіву клапан зафіксувати у відкритому положенні за допомогою упору.

Порада!

Правильність встановлення норми висіву можна перевірити прокатуванням сівалки по рівній горизонтальній поверхні зі знятим сошником.
- Для встановлення глибини ходу сошника необхідно на рівній горизонтальній площадці колесо для накочування встановити на підставку, рівну рекомендованій глибині загортання насіння мінус 0,5 см і, утримуючи сівалку в такому положенні, відкрутити смушкову гайку кріплення сошника. Сошник відпустити до торкання з поверхнею і зафіксувати гайкою.
- Ширина міжряддя встановлюється переміщенням і фіксацією маркера на штанзі.

Остаточна правильність регулювання сівалки перевіряється пробними проходами на ділянці. 

Норма висіву насіння деяких овочевих культур:

Культура

Діаметр отвору висівного диска, мм

Норма висіву насіння, тис/га (кг/га)

Bага 1000 насіння, р

Огірок

7,8-9

35-40

23-25

Кавун

9-12

9-10

40-45

Диня

7,8-9

9-12

32-37

Томати

4,8-6

25-35

3-3,5

Перець

4,8-6

40-60

7-8

Баклажан

4,8-6

40-50

4-5,5

Цибуля-ріпка

3,8-4,8

600-1000

4,4-4,8

Капуста б/к

3-4

35-50

4-5

Капуста цв.

3-4

40-55

4-4,5

Буряк столовий

9-10

(15-20)

14,5

Редис

4,8

(25-40)

8-15

Морква

5,8-6,8

(2-3)

1,0-1,2

Петрушка на зелень

2,2-3

(7-8)

Петрушка на коренеплід

2,2-3

(2-3)

Горох

12-14

(240)

Квасоля

16-18

(200-600)